woensdag 5 februari 2014

Self made cookies




Het zijn van die koekjes met een heerlijke romige smaak. Koffiekoekjes! Daar stond ik dan met mijn schortje in de keuken. Helemaal klaar om deze lekkernijen te maken! Vandaag leg ik stap voor stap uit hoe je deze 'lekkertjes' kan maken.

Wat heb je nodig? 
  • 100 g rozijnen
  • 180 ml melk
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 100 g volkorenbloem
  • 230 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 30 g boter
  • 1  ei
  • 35 g suiker 
  • banketbakkersroom

Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in de bloem, schenk daar de melk met gist in en strooi het zout over de rand. Kneed de boter, het ei en de suiker met de melk in het kuiltje door elkaar en meng er beetje bij beetje de bloem door. Voeg de rozijnen toe en kneed tot een soepele deegbal. Rol het deeg dun en zo groot mogelijk. Leg een vochtige theedoek op de deegbal en laat het 30 minuten reizen. Als de deegbal gerezen is rol het deeg dan zo dun en zo groot mogelijk uit. Strijk er dan dun en netjes banketbakkers room op. Als je dat gedaan hebt, leg dan bakpapier op de bakplaat. En verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de koffiekoeken in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Als de koffiekoeken helemaal klaar zijn, vinden veel mensen het lekker om ze bij de koffie te eten. Zelf lust ik geen koffie en vind ik dat de koeken ook lekker smaken bij een glas ranja!



 Laat je me even weten hoe jouw zelfgemaakte koffie koeken smaken? Zet het in de reacties!

Door: Daniëlle

5 opmerkingen:

  1. Ze zien er alvast super uit! Ik wist niet eens dat je koffiekoeken zo relatief makkelijk zelf kon maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de leuke reacties allemaal!
    Liefs,
    Vanilles

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ze waren echt supper vies!

    BeantwoordenVerwijderen