Wat heb je nodig?
wafelijzer
500 gram patent bloem
400 gram witte basterdsuiker
250 gram margarine of roomboter
2 eieren
2 pakjes vanillesuiker
mespuntje zout
beetje kaneel
halve liter lauw water
Laat eerst de boter smelten op zacht vuur. Klop dan de suiker, vanillesuiker, het mespuntje zout, kaneel en de eieren met de mixer. Voeg dan de bloem toe en beetje bij beetje het water. Vet dan het wafelijzer in en bakken maar! Schep met een lepel een klein beetje deeg in het ijzer en druk dan het ijzer goed aan. Je kan de kookwekker zetten voor wanneer een kniepertie aan het bakken is maar je kan het natuurlijk ook op gevoel doen. Haal dan het stukje warme deeg van het ijzer af en rol het op. Je kan er ook voor kiezen om het op te vouwen, maar persoonlijk vind ik een rolletje leuker en lekkerder want er kan natuurlijk lekker veel slagroom in!
Knieperties zijn eigenlijk niets anders dan kleine, knapperige wafeltjes. Ik ben er gek op!
Kende jij knieperties al en heb je het weleens gemaakt?
Dit zou ik ook nog eens graag willen maken ;)
BeantwoordenVerwijderenOehlala, ziet er onwijs jummie uit!
BeantwoordenVerwijderenJaaaa, ze zijn zo lekker! Bij ons was het altijd een traditie om ze te bakken zo vlak met kerst. XO
BeantwoordenVerwijderenlekker, het water loop mij uit mijn mond,,,jammie!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenKen ze zeker wel en zijn heul lekker! Wist alleen niet dat ze knieperties heten!
BeantwoordenVerwijderenIk heb wel eens kniepertjes gemaakt toen ik een vriend die in Twente woont. Ik vond ze erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenKniepertjes? Daar heb ik nu echt nog nooit van gehoord, hahah! Is het iets typisch voor Nederland misschien? Ik ga het alvast eens uitproberen, want het ziet er wel lekker uit! (:
BeantwoordenVerwijderenDie ga ik ook gauw maken.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Anna