vrijdag 6 maart 2015

Gastblog- DIY: Vintage Teaparty

Hallo! Wat leuk dat je mijn eerste gastblog leest! Zal ik mezelf even voorstellen?
Ik ben Kim, 31 jaar, vriendin van Martijn & mama van onze kleine baby Roan :) Mijn baan: Grafisch Vormgever, Illustator en eigenaresse van Kimmy's Ontwerp & Illustratie en daarnaast parttime Marketing Medewerker bij een technische groothandel. Ik geniet o.a. van mooie beelden/illustraties/foto's en fijne muziek, (animatie)films, fashionable looks en natuurlijk tijd met vrienden & familie. Naast een boel cuteness houd ik ook van Halloween, maar ik ben van plan om het kleine meisje in mij los te laten op dit plekje dat ik 1 keer in de maand op vrijdag vul ;)

Aangezien het weer voorjaar wordt en ik zin heb om weer fijne lichte kleuren te dragen en de lentezon te voelen, leek het me een gezellig idee om in mijn eerste blog een DIY Vintage Teaparty te beschrijven. Vintage? Ja; heerlijk over the top cute & classy met een fijne romantische twist:
Wie ga je uitnodigen? Ik vind het leuk om maar een paar ladies uit te nodigen, dan kun je met iedereen kletsen en is het knusser en gezelliger dan met een hele grote groep (al is dat natuurlijk ook leuk!). Tipje: Je kunt een dresscode opgeven zoals: "Draag iets roze". Of: "Draag een keukenschort!" (Lachen!) Bedenk of je de party alleen (of bijvoorbeeld samen met een vriendin) wilt organiseren, kies een handige datum & tijd - niet op iemands verjaardag ;) - en de uitnodigingen kunnen verstuurd worden!
Speciaal voor deze blog heb ik uitnodigingskaartjes ontworpen. Als je het leuk vind, kun je de teksten online naar wens bewerken en versturen! Klik hier

Zorg dat je de spulletjes die je wilt gebruiken van te voren klaar hebt staan. Waarschijnlijk heb je meer in huis dan je denkt; gebruik je creativiteit om leuk decoratiemateriaal te scoren. Een oude (gebloemde of gestreepte) theedoek kan prima voor extra sfeer zorgen op tafel als minitafelkleedje of onderzetter. Vraag je moeder of oma of ze nog leuke kopjes, borden, theepotten, een suikerpotje, schaaltjes/kommetjes en etagères in huis heeft die je mag lenen. Vergeet ook die schattige theeschoteltjes niet waar je het theezakje na gebruik op kunt leggen. Past alles niet zo goed bij elkaar? Verschillende soorten zijn juist leuk en dat staat erg 'vintage'! Tip: Knoop verschillende theekopjes aan een touwtje en hang het op!

Verschillende soorten thee zijn natuurlijk een must, je kunt losse thee kopen (denk dan wel aan thee-eitjes) en gewone thee in zakjes in allerlei soorten en smaken. Sommige verpakkingen zijn zo leuk dat je ze als decoratie op tafel kunt gebruiken. Xenos verkoopt leuke thee items en ook bij de gewone supermarkt kun je terecht voor heerlijke soorten thee. Als je echt wat bijzonders wilt, kun je natuurlijk naar een speciaalzaak gaan.

Een high tea is niet compleet zonder heerlijke koekjes, sandwiches, scones en andere lekkernijen! Je kunt veel dingen kant en klaar kopen (denk aan bonbons, koekjes en cake), maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf aan de slag gaan. Ook als je innerlijke keukenprinses wat te wensen over laat, kun je lekkere dingen maken die makkelijk te bereiden zijn. Een sneetje brood met wat sla, kipfilet, tomaat en een beetje mayonaise vergt niet veel meer dan wat snijkunsten en als je een paar kant en klare muffins opleukt met een glazuurlaag en wat decoratiebloemetjes, ziet er eruit alsof je minstens een uur in de keuken hebt gestaan ;) Tip: Vraag iedereen om iets lekkers mee te nemen; zo hoef je zelf minder lang in de keuken te staan en staan er vast traktaties op tafel waar je zelf nooit aan gedacht had.

Een heerlijke Franse lekkernij is de macaron; een zacht en luchtig koekje in mooie pastelkleurtjes. Ze zijn hier verkrijgbaar. Hopelijk vond je het leuk om mijn eerste blog te lezen, ik ben benieuwd naar je reactie!

Inline afbeelding 15
Afbeeldingen: Kimmy's Ontwerp & Illustratie & Pinterest.

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke afbeeldingen! Lijkt me super om dit eens te organiseren :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee! Ik ben gek op thee dus dit spreekt mij wel aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De foto's zijn alleen al prachtig! Het idee is ook erg leuk! Ik ben een mega theeleut hihi dus zoiets is echt wat voor mij

    BeantwoordenVerwijderen