woensdag 9 maart 2016

Rode smoothie recept

Het jaar 2016 is het jaar van healthy en van smoothies! Kleurrijke mason jars met geruite rietjes vliegen mijn Instagram overzicht voorbij. Ik vind het enorm leuk om nieuwe recepten te ontdekken en ik was eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar de recepten van de smoothies. Ik als lekkerbek en lifestyle fanaat heb een super lekker recept gevonden. Het is ook nog eens easy te maken. Shake it!

Wat heb je nodig?
(recept voor 1 persoon)

Blender/ staafmixer 
Ijsblokjes 
1 appel 
1/2 banaan
♥ 250 gram aardbeien

Schil eerst de banaan en snijdt deze in kleine stukjes. Pak dan de appel van de fruitschaal en snijdt deze ook in gelijke delen. Tenslotte haal je de kroontjes van de aardbei af en snijdt je ook de aardbeien in stukjes. Verse strawberries zijn natuurlijk het lekkerste, maar ingevroren aardbeien zijn ook prima om te gebruiken.

Als al het fruit is gesneden is het tijd om de blender in de aanslag te nemen! Je kan ervoor kiezen om een blender te gebruiken maar voor als je dit niet hebt, is een staafmixer ook well done. Doe de gesneden stukjes fruit in de blender. Blend alles goed glad. Mix tot alles vloeibaar is geworden. Schenk dan de smoothie in het glas, of mason jar. Persoonlijk vind ik het ook lekker om een paar ijsklontjes toe te voegen. Dit zorgt helemaal voor het frisse, healthy gevoel!

De smoothie vind ik erg lekker gelukt. Al is het toch even wennen om in de winter een koel drankje te drinken. Als je zo gezond mogelijk wilt leven is een smoothie in combinatie met muesli en verschillende zaden een must!

Heb jij weleens een rode smoothie gehad?


 

13 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me nou echt super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke mix, lijkt me erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm, heerlijk! Nu heb ik zin in een Smoothie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm ziet er lekker uit! ik heb nog nooit een rode smoothie op. Op de een of andere manier eindigen die van mij altijd een beetje geelig haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk, ik ga binnenkort de blender weer op het aanrecht zetten en ook deze maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze lijkt me super lekker! Ik heb voor een detox een keer een groene met spinazie gedronken. Ik dacht dat die echt goor zou zijn maar zelfs die was lekker haha. Misschien zijn sympathieke over het algemeen gewoon lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit lijkt mij een hele lekkere smoothie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oeh ik ben dol op smoothies.
    Dit is eigenlijk wel mijn go to smoothie maar dan vind ik het fijn er nog wat basilicum bij te doen. Echt een aanrader :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er heerlijk uit! Ik drink echt te weinig smoothies!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind aardbei in een smoothie zo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit soort smoothies maak ik ook heel graag. Ze zijn lekker, gezond en heel makkelijk om zelf eventjes te maken. En ik krijg er ook altijd zo veel energie van, dat merk ik meteen. Heb jij dat ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lekker zo een smoothie. Ik kan echt genieten van een smoothie. Als je snel iets moet eten is een smoothie altijd een oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen