woensdag 16 december 2015

Tony's Chocolonely

Chocolate! Wie is er nu niet gek op? Ik in ieder geval wel. Een poosje geleden leek heel Instagram wel overspoeld met Tony's. Ik werd wel heel erg nieuwsgierig naar de reep. Want hoe zou de combinatie melk caramel-zeezout toch smaken? Drie hoofd ingrediënten gecombineerd met stukjes chocolade die smelten op je tong, is dat geen feestje?


Tony's Chocolonely
Je hebt er vast weleens over gehoord! Maar wat is het nu eigenlijk precies? Het is een merk dat er voor zorgt dat mensen die chocolade maken er eerlijk betaald voor krijgen. Hier komt de naam fair trade vandaan= (eerlijke handel.) Bovendien is de chocolade niet gemaakt door kinderen of door mensen die behandelt worden als slaven. Tony's Chocolonely heb ik weleens gezien in de wereldwinkel, maar je kan het natuurlijk ook bij de Appie bij jou in de buurt kopen.

Ik heb ooit een keer een kleine Tony's chocolade reep gekregen, die vond ik echt heel lekker! Van mijn lieve zusje heb ik deze oranje editie gekregen. Het ziet er zo lekker uit, ik lust wel een stukje!
De chocolade reep zit in een opvallende oranje verpakking, dit is een verpakking wat goed voor het milieu is. Na dat ik de oranje verpakking en de folie van de reep af heb gehaald kan de reep gegeten worden. Jeetje wat is het een grote chocolade reep!

Je kan aan de achterkant duidelijk zien dat het caramel-zeezout is. Ik vind het ook zo leuk dat de reep opgebouwd is in ongelijke chocolade stukjes. Bij een Milka reep is de chocolade verdeeld in gelijke stukjes, best wel saai eigenlijk. Ik heb hier trouwens ook een review over geschreven dat je hier kan lezen.


Dan natuurlijk het allerbelangrijkste; hoe smaakt het? In het begin kon ik de stukjes zeezout nog niet zo goed proeven. Maar na mate je meerdere stukjes van de reep neemt komt de zeezout echt naar boven. Ik vind de chocolade reep erg lekker! Als je een hap neemt proef je melkchocolade met een vleugje caramel. Later voel en proef je hele kleine stukjes zeezout. Dit maakt de reep hartig in plaats van zoet. Echt tof dat Tony's Chocolonely unieke chocolade smaken produceert. Ik ben ook nieuwsgierig naar de andere edities.        
                                                
                                             Welke reep van Tony's raad jij mij aan?


                                          

11 opmerkingen:

 1. Jammie! Deze lijkt me erg lekker. Ik heb echt nog nooit eenreep van Tony's Chocolonely geprobeerd en daar moet ik echt verandering in brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit Tony's Chocolonely geproefd, maar ik ben er echt super nieuwsgierig naar! Lijkt me heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze bariant lijkt me heel lekkee met zeezout. Heb meteen zin in een Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn favoriet is de Noga variant. Deze met caramel en zeezout onlangs ook gehad, ook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik twijfel nogal of ik zeezout in chocola wel zo geweldig vind. De gewone melkchocolade variant vind ik het lekkerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er wel lekker uit maar ik heb zelf nog nooit een tony chocolonely reep geproefd dus ik kan je er ook geen aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben al dol op de gewone repen (puur en melk) maar deze lijkt me nog veel lekkerder! :) Binnenkort toch maar eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tony chocolonely is een van de lekkerste chocolade die er bestaat en ziet het er ook nog schattig uit, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben echt dol op chocolade, maar ik heb nog nooit een Tony's chocolonely gegeten, oeps! Klinkt eigenlijk wel lekker, en inderdaad erg leuk dat de stukjes ongelijk verdeelt zijn! Ook fijn dat het eerlijke handel is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh yam yam dit ziet er zooo lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen