zaterdag 30 mei 2015

Happy highlights

Stiekem heb ik altijd al een zwak voor highlights gehad maar durfde ik het niet te laten zetten. Op foto's heb ik weleens gezien dat meiden highlights lieten zetten en dat het uiteindelijk heel anders werd dan dat ze wilden. Ik ben gek op mijn bruine manen en ik zit natuurlijk niet op streperige onnatuurlijke highlights te wachten. Toch was ik de laatste tijd zat van mijn haar, het kon wel een opknapbeurt gebruiken en niet zomaar een!

Naast dat ik de balayge trend waar ik over heb geschreven te gek vind, ging ik toch het liefst voor save. Ik besloot om highlights te laten zetten, eerlijk gezegd best spannend! Ik had nog nooit mijn haar geverfd of highlights laten zetten. Hoe zou het uitpakken op mijn haar? Ik besloot naar de kapper te gaan waar ik ook altijd mijn haar laat knippen, bij mij in de stad. Van te voren heb ik heel veel voorbeelden uitgezocht en toen zat ik eindelijk in de kappersstoel! Ik koos voor natuurlijke highlights, het liefst niet al te opvallend maar ook weer niet te onopvallend.
Eerst werd mijn haar geknipt, ik had een flinke knipbeurt nodig! Ik was al een paar maanden niet naar de kapper geweest, oeps! Mijn haar groeit niet super snel, dus het liefst plan ik niet al te vaak een afspraak voor de kapper. Ik vind mijn haar namelijk het mooist met een iets langere lengte, zo kan ik er ook van alles meedoen. 

Rechts op de foto zie je before en links op de foto after. Ik vind het zo mooi geworden, Esther (de kapster) die mijn haar heeft geknipt en geverfd, heeft de perfecte balans gevonden tussen wat ik wilde. 
Mijn highlights zijn met de hand heel natuurlijk gezet, dus eigenlijk is het een mix van balayage en highlights in één. Ik vertelde Esther over de balayage trend en ze zei dat de techniek van balayage net iets anders gaat. Er wordt dan namelijk net op een andere manier geverfd en er wordt als laatste een kleurspoeling aangebracht. Natuurlijk kan het ook weer anders maar zo wordt het in mijn kapsalon gedaan.

Ik ben echt blij met mijn nieuwe coupe! Het is niet heel erg veranderd maar vooral in het zonlicht merk ik het verschil, net wat ik wilde! De diepte die nu in mijn haar zit vind ik ontzettend mooi. Als de highlights uit zijn gegroeid zou ik het zo nog een keer doen, thanks Esther!

Wat vind jij van mijn nieuwe coupe?


16 opmerkingen:

 1. Aah, heel subtiel maar wel heel mooi. Ik dacht dat zoiets veel heftiger zou zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er inderdaad heel natuurlijk uit, maar het is echt heel erg mooi in je haren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het staat je erg goed! Groetjes, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er echt heerlijk natuurlijk uit! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi!
  Toen ik jong was had ik een keer highlights laten zetten, maar die waren totaal niet subtiel! Dat was niet zo een succes, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. love everything! great photos :D

  Visit my blog? xx Miss Beatrix (http://missbeatrix.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er echt mooi uit. :) Deze zijn zo mooi en subtiel, ik heb - net als de Kim hierboven, toevallig! - vroeger een keer heel erg niet subtiele highlights gehad, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel natuurlijk, zo valt uitgroei ook minder op. O wil je een artikel maken over je polaroid?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Subtiel, maar onwijs mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi! Ook heel natuurlijk. Lijkt net of je haar gewoon wat blonder is geworden door de zon. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg mooi als highlights zo subtiel staan!

  BeantwoordenVerwijderen