woensdag 18 januari 2017

Selfmade/ Hot Milk Chocolate

De winter vind ik altijd zo'n gezellig seizoen! Sneeuwvlokjes die rond dwarrelen, het knetteren van stukjes hout in de open haard, kaarsjes die sfeer geven in je huis en het uren bijkletsen met vriendinnen onder het genot van een kopje warme chocolademelk. Dat laatste kan je natuurlijk ook zelf maken. Want waarom zou je steeds buitenhuis een kopje warme choco drinken als het ook gewoon thuis kan? In deze post laat ik je zien hoe je gemakkelijk dit heerlijke winterdrankje maakt.

Toen ik mijn autotheorie haalde, kreeg ik van mijn zusje een pakketje met waaronder deze chocosticks! Ik ben dol op chocomel en al helemaal op deze versie. Het lijkt mij daarom heel leuk om hier een eerste inruk post van te maken.

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om met chocoladesticks chocolademelk te maken. Het enige wat je nodig bent is warme melk, een kopje en de sticks zelf.

Als eerste heb ik een pannetje met melk gekookt, zorg ervoor dat de melk de goede temperatuur heeft. Niet te koud en ook niet te warm. Neem dan de sticks in de aanslag en dompel ze onder in de warme melk. De chocosticks gaan nu smelten, dit is precies te bedoeling. Roer alles goed door.


Done is de warme chocomel! Als er geen chocolade meer op de stick zit, verandert het houtje in een lepeltje. Dit pakje komt van de Xenos, hier zitten twee chocosticks in. Een voor jou en een gast, of misschien wel allebei voor jezelf!

Ik ben ontzettend enthousiast over deze do it your self! Het is makkelijk, gezellig en onwijs lekker! Deze ''eerste indruk post'' is zeker weten geslaagd.


3 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk maar ik hou zo erg van chocolade dat dat vierkantje al zo verdwenen is in mijn mond voordat die mijn beker heeft bereikt haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm zo heerlijke chocolademelk. Wat hou ik der van als het zo koud weertje is dan kan je me de altijd plezier mee doen.

    BeantwoordenVerwijderen