dinsdag 31 december 2013

Kniepertjes Recept



Hee , vandaag heb ik een lekker recept voor jullie ! Bij mij thuis maken wij altijd voor oud & nieuw kniepertjes , dat zijn platte wafeltjes die ook wel nieuwjaarsrolletjes worden genoemt. Maar ik noem ze kniepertjes , dat klinkt veel leuker ! Je kunt ze vouwen, oprollen maar ook gewoon plat houden. Ze zijn het lekkerst met slagroom erin , zoo lekker !

Wat heb je nodig :
- 500 gram patent bloem
- 500 gram lichte basterd suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- Beetje kaneel
- 2 theelepels slaolie
- Glaasje jenever (de alcohol verdampt !)
- 3 eieren
- 200 gram plantaardige bak en braad boter (gesmolten)
- 0,5 liter lauw water
- Wafelijzer
- Verschillende stokjes om op te rollen
- Spatel

Je begint met het smelten van de boter, ondertussen kun je de bloem zeven in een grote kom of schaal. Daarna kun je de vanille suiker, basterd suiker, eieren 1 voor 1, jenever en kaneel bij doen. Ga het roeren totdat het een dikke pap is, of met de mixer op stand 1. Dan de gesmolten boter en de 2 theelepels slaolie erbij doen en weer roeren of mixen. Als laatste het water beetje voor beetje er bij doen. Dan nog even mixen op stand 2.

Nu het beslag klaar is kan je ze gaan bakken met een wafelijzer, je hebt ze met een bel die gaat rinkelen als het kniepertje klaar is maar bij andere niet. Ze zijn klaar als ze een beetje bruin zijn, een andere kleur als het beslag. Haal ze eruit met een spatel of een speciaal stokje. Je kan ze gaan rollen met een stokje, opvouwen als een driehoekje of gewoon plat laten als je dat lekker vind. Als laatste kun je er nog wat slagroom op of in doen, en je kniepertjes zijn klaar !

Bakken jullie ook altijd kniepertjes met oud & nieuw ?

Door Lisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten