maandag 3 maart 2014

Chique hair
Je grijpt de kam van de tafel en borstelt snel je haar. 'Shit!' Het is vijf over half acht en je fietst normaal samen met je zusje naar school om tien over half acht weg. Je doet snel nog wat wax in je haar en rent snel naar de fietsen waar je zusje ondertussen al tien minuten staat te wachten.
Dit overkomt mij de laatste tijd best wel vaak. Soms ga ik te laat uit bed maar ook vaak sta ik vroeg op om iets nieuws in mijn haar te bedenken. Daarom heb ik gister flink veel Youtube filmpjes gekeken voor iets nieuws in mijn haar. En ik heb een hele chique knot gevonden. Vandaag leg ik je uit hoe dit kapsel kan maken.

Wat heb je nodig?
-Schuifjes
-Elastiekjes
-Borstel
-Toupeerkam

Borstel je haar eerst even fijn door totdat er geen klitten in je haar meer zitten. Neem dan de toupeerkam in de aanslag en toupeer je haar voorzichtig. Maak je haar niet te vol. Als je haar wat meer volume heeft gekregen pak dan de eerste laag van je haar en maak die vast op de bovenkant van je hoofd. Zo heb je geen last van deze laag. Maak dan met het haar wat niet vast zit een knot op de achterkant van je hoofd. Het hoeft geen strakke ballerina knot te zijn maar maak de knot lekker nonchalant. Gebruik nu wat schuifjes om je knot wat meer in model te krijgen. Als je knot vast zit, maak je de eerste laag van je haar los. Verdeel je haar in twee plukken en draai de linker pluk om de rechter pluk heen. Pak nu de linker pluk en leg die over de rechter pluk heen. Pak nu de bovenste laag die je net hebt verdeeld in twee plukken en draai de plukken om je knot heen. Heb je een paar schuifjes bij de hand? Zet de paar losse plukjes goed vast. Je hoeft niet alle losse plukjes vast te zetten het is maar net wat je zelf leuk vindt.

Het is een makkelijk kapsel wat net iets netter is voor bijvoorbeeld een avondje uit of voor op je werk. Maar je kan het kapsel ook net iets meer nonchalant maken en er meer pit aan toevoegen. Zo kan je het kapsel ook gewoon naar school dragen.

Door: Daniëlle

3 opmerkingen: