woensdag 19 augustus 2015

Maison Jar Xenos/ fruitwater

Als eindexamen cadeautje van mijn zusjes Melanie en Daphne kreeg ik een hele set bijpassende maison jars, zo ontzettend lief! The girls wisten al een tijdje dat ik helemaal gek ben op deze vintage bekers van Xenos, dus ik was helemaal happy toen ik de gekleurde rietjes herkende! Omdat het weer nu zo lekker is in Nederland, besloot ik om fruitwater te maken. Natuurlijk moesten we het drankje natuurlijk in stijl drinken in de maison jar.

Wat heb je nodig?
♥ Munt
♥ Citroen
♥ Water
♥ Maison jar

Als eerste stap, was je de citroen en de munt goed. Snijd dan de citroen in schijfjes en haal alle kleine pitjes uit de citroen, het is natuurlijk niet lekker al je een paar pitjes in het water vind. Pak dan een bosje munt samen met de citroen en leg dit in een kan met water. Laat het dan ongeveer twee a drie uurtjes goed trekken in de koelkast. Hoe korter je het water in de koelkast laat staan, hoe minder de citroen en het munt in het water trekt, des te minder je de smaken in geheel proeft. Zelf vind ik het lekker als je het water dus wat langer koel houd in de koelkast. Door het te laten trekken in het water, geeft de munt en de citroen het zomerse smaakje. Schenk dan het fruitwater in de maison jar en slurp met stijl het water op!

Niet alleen is zo'n vintage beker helemaal hip, maar ook als je fruit met andere lekkere zomerse combinaties toevoegt is het makkelijker te drinken met het rietje. De stukjes fruit passen namelijk niet door het rietje, dus je hebt geen last van random stukjes fruit, maar je proeft juist alleen water met een smaakje.
Toen ik laatst op een festival was, (hier komt een uitgebreid artikel over online) schonken de obers ook zo'n soort drankje. Ik ben er alleen nog niet helemaal achter welke ingrediënten nog meer in het drankje zaten. Heb jij nog lekkere tips voor een zomerdrankje? Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie suggesties, laat het weten in de comments!

7 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal veel feestelijker uit in een mason jar. Leuk dat je die hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk best een makkelijk recept ;-) Vooral als het heel warm is lijkt het me erg lekker. Ik ben gek op MAson jars heb er ook een aantal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er leuk uit zo in een mason jar! Het lijkt mij ook wel een heel lekker recept, de laatste tijd vind ik munt steeds lekkerder en citroen vond ik sowieso altijd al heel lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook zo eentje ongeveer hetzelfde, alleen dan van de Ation. Ik ga je recept echt uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk heel simpel dus! Ik ga het een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je die set kreeg, lijkt me heel gaaf! Zelf ben ik ook nog op zoek naar een hele set. Het recept lijkt me echt heerlijk voor op warme dagen, maar als ik nu naar buiten kijk zit dit er niet echt in, helaas...

  BeantwoordenVerwijderen