zaterdag 22 maart 2014

M&M kitkat taart





Afgelopen vrijdag was ik vrij en hoefde ik niet naar school. Ik sprak met een paar vriendinnen af en we waren het alle vier mee eens dat we wel zin hadden om iets te gaan bakken. We keken op internet en we wisten direct wat we wouden maken. Juist ja, een M&M kitkat kaart! Vandaag leg ik je uit hoe je deze 'lekkere kleurverschijning' kan maken.
Sorry voor de mobiele kwaliteit foto, ik maakte de taart bij een vriendin.

Wat heb je nodig?

  • 180 g chocolade extra puur
  • 100 ml volle melk
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 bekers chocolademousse ( 200 gram)
  • 1 1/2 zak kitkat mini
  • 1 zak M&M's 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat hierin de chocolade goed smelten. Laat het dan 5 minuten afkoelen. Het mag niet meer warm zijn. Klop ondertussen de boter, suiker en een heel klein beetje zout met een mixer tot een luchtige massa. Doe dit 5 minuten lang. Er mogen geen klontjes in zitten. Klop een voor een de eieren erdoor. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in een taartvorm en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 46 minuten gaar. Om te kijken of je cake gaar is, is het heel gemakkelijk om te testen. Steek een satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen en haal de vorm van de taart af. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Het is makkelijk om de mousse te bestrijken met een mes of lepel. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Doordat je de zijkant ook bestrijkt, blijven de mini kitkatjes gewoon plakken! Zet de kitkat's rechtop rondom de taart. Strik er eventueel een lint om de taart. Dit is een versiering. Bestrooi de bovenkant met de M&M's. En tastoe!


Hoe smaakt hij?
Ik vind de taart wel enorm lekker. Het enige nadeel is dat de taart je wel enorm een vol gevoel geeft. Als je deze taart gaat maken raad ik je aan om een klein puntje op een gebakschoteltje te serveren.
Deze taart is trouwens ook wel erg lekker voor een dessert als je thuis gaat koken!

Als je de taart ook gaat maken, laat je dan even weet hoe die van jou smaakt?

Door: Daniëlle

11 opmerkingen:

  1. Ziet er erg lekker uit. Zelf zou ik hem niet maken want probeer wat gezonder te eten hihi. Maar krijg er stiekem wel trek van <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, ziet er echt super lekker uit! Deze wil ik echt al zolang een keertje maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh, het ziet er echt super lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Handig! Ik zie altijd zulke taarten op weheartit maar het recept kon ik nooit vinden. Dus dit komt heel goed uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet heeel goed uit, en zo moelijk ook niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ziet dit er heerlijk uit zeg :) Echt een grote feesttaart! Het maken alleen al lijkt me heel gezellig en leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. fijn om het recept te weten, ik als chocolade liefhebber ga hem zeker zeer snel ook maken!!
    XOXO esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze taart ziet er heerlijk uit!!
    Lekker hoor!! :)

    Xx julia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er goeduit! Ik zou hem zelf niet eten maar ik denk dat ik mijn vriend hier wel heel blij mee kan maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mmhh, ziet er heerlijk uit!
    vrolijke taart, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen