maandag 24 februari 2014

Oma's eiersalade




 Als mijn opa of oma jarig zijn staat mijn oma van te voren even in de keuken om deze heerlijke eiersalade voor ons te maken. En elke keer wanneer mijn oma hem maakt, smaakt hij zo lekker! Als ik op bezoek ben bij mijn opa en oma help ik ook wel eens om de allerlekkerste eiersalade te maken. Deze eiersalade smaakt veel lekkerder dan de eiersalade uit de supermarkt. Vandaag leg ik je uit hoe je mijn oma's eiersalade maakt!

Wat heb je nodig?
- Een diep bordje
- Eier kookwekker 
-Pannetje 
- Vork
-4 eieren 
- mayonaise
- Aromat
- Een halve ui
- Zeezout
- Peterselie of bieslook

Kook de eieren tot een hard gekookt ei. Als dit gebeurd is pel je de eieren af en leg je ze in een diep bordje. Laat ze nog even afkoelen en begin de ui te pellen haal de schil er voorzichtig van af. En snijdt vervolgens de helft van de ui eraf. Snijdt de ui dan in kleine stukjes en doe die vervolgens ook in je bordje. Prak nu de eieren helemaal fijn. Zelf vind ik dit het lekkerst maar je kan natuurlijk ook grovere stukjes in je eiersalade laten. Voeg nu wat mayonaise toe, niet te veel! Kijk wat jou lekker lijkt. Ik houd van niet te veel mayonaise dan wordt het wel erg soppig! Doe wat zout op je geprakte eieren en prak lekker verder. Strooi er vervolgens wat aromat op en zorg ervoor dat je een licht zoute smaak proeft. Prak verder totdat alle plekken op je eiersalade die lekkere smaak hebben. Pak dan je bieslook (Dit doe ik altijd in de zomer) en strooi het verdeeld en zorgvuldig op je salade. Roer het even door en klaar is de lekkerste eiersalade! Mijn tip: Proef een paar keer zo weet je precies welk ingrediënt je eventueel nog nodig hebt. Heel veel succes en ik hoop dat jullie de salade net zo lekker vinden als mij!

Door: Daniëlle



6 opmerkingen:

  1. De salade ziet er echt heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit!!! en het smaakt heerlijk op een lente-ui toastje.

    R

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 't Water loopt al in mijn mond. Ga ik binnenkort eens proberen te maken. Thnx.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. yum, ik houd van ei :D dit heb ik nog nooit zo gemaakt dus ik ga het zeker proberen. Het klinkt heerlijk! Maarre... wat is aromat?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Natasja, dat is een product wat iets zouter is en heeft een heerlijk bouillon smaakje. Het past perfect bij mijn oma's eiersalade. Het is verkrijgbaar bij de supermarkt bij jou in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen