vrijdag 30 mei 2014

Mijn laatst gelezen boeken


Ik ben echt dol op lezen. Als het lekker warm is en het zonnetje schijnt, kun je me vaak in de tuin vinden. Dan zit ik lekker te zonnen, en natuurlijk met een boek voor mijn neus ! Ik kan zo een boek in een dag uitlezen, als het een leuk boek is natuurlijk. En dat zijn deze drie boeken ! Deze heb ik de afgelopen 2 weken gelezen, het was mooi weer dus dat betekend dus ook weer veel gelezen boeken.Ik ben echt fan van de Hungergames. Echt wat een mooie serie ! Ik heb de eerste twee films gezien, en wilde graag het einde zien. Maar die film daarvan is in twee delen opgedeeld, dus dan moet ik nog 2 jaar wachten voor de ontknoping. Daar heb ik geen geduld voor ! Daarom heb ik het boek geleend bij de bieb, en heb hem in een ruk uitgelezen. Wat een fantastisch einde ! Jammer dat er maar drie boeken zijn, want ik wil nog meer lezen ! Ik ga natuurlijk niet het einde van alle boeken zeggen, als je dan nieuwsgierig bent moet je hem zelf maar lezen !

Dit staat in de flap tekst :

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena kon komen. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldendaad in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden.
Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie, maar van ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie eigenlijk wel wíl doven…
Dit is dan ook zo'n boek die ik heb verslonden. Ik wist niet wat ik moest verwachten van dit boek, want de schrijfster kende ik niet. Maar ik hou wel van zulke zoete romans. Maar ook juist van thrillers en horror boeken. Deze had ik meteen in een dag uitgelezen, omdat hij een leuke opbouw heeft. Er komen een paar aparte wendingen in het verhaal, wat je eigenlijk niet zou verwachten. Tenminste, ik niet. En dat is juist wel leuk met een boek, dan wil je juist door lezen !

Dit is een kleine samenvatting :

Wanneer de zeventienjarige Rory McShane van de bus stapt in East Hampton, is het alsof zij een andere wereld binnengaat. Ze ziet alleen maar ongelooflijk knappe mensen met chique kleren in dure wagens. Rory is weggegaan uit het kleine plattelandsdorpje in New Jersey omdat ze een zomerbaantje heeft als dienstmeisje bij de rijke familie Rule. Ze gaat haar tante helpen, die het huishouden van de Rules in goede banen leidt in hun grote buitenverblijf aan het strand. De rebelse dochter van de familie, Isabel Rule, wordt verliefd op een oudere jongen. Ze weet dat haar familie hem nooit goed genoeg voor haar zal vinden. Isabel vertrouwt alle detail van haar nieuwe relatie toe aan Rory en de meisjes sluiten een hechte vriendschap. Dan onthult Rory dat ze ook verliefd is, en wel op de oudere broer van Isabel... Langzaam ontdekt ze dat in de familie Rule niets is wat het lijkt. Een boek om heerlijk bij weg te dromen deze zomer, vol romantiek en onverwachte vriendschappen. Ideaal om op vakantie te lezen en alles om je heen te vergeten.Dan een boek van mijn favoriete schrijfster : Verblind van Mel Wallis de Vries. Ik vind haar boeken echt geweldig ! Het zijn allemaal jeugd thrillers, met een goed verhaal wat altijd een rare wending neemt. Iets wat je juist niet zou verwachten. Ik heb nu bijna alle boeken gelezen, alleen de nieuwste twee nog niet. Maar de een na nieuwste Klem heb ik gereserveerd en kan ik op gaan halen bij de bibliotheek, dus die verslind ik ook in een dag denk ik ! Maar dit boek is heel anders dan de andere boeken, wel weer met een apart vriendengroepje. Wat ook een keer in een ander boek voor kwam, maar alle boeken zijn echt helemaal anders. Echt leuk om te lezen !

Een samenvatting :

Max, Nina, Edith, Merlijn, Sjoerd, Maaike en Alexander zijn Amsterdamse scholieren die in de eindexamenklas zitten. Roos zit twee klassen lager en is een populair meisje. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader, die weinig tijd voor haar heeft. Wanneer ze verliefd wordt op Alexander, een van de jongens uit het eindexamengroepje, wordt ze liefdevol opgenomen door het vriendengroepje. Als ze op een dag het lichaam van de gewurgde Maaike vindt, is de groep lamgeslagen van verdriet. Maaike lijkt het slachtoffer van een criminele afrekening; haar vader, een bekende topadvocaat, was bezig met een grote zaak tegen de Amsterdamse onderwereld. Dan valt er nog een slachtoffer en slaat de twijfel bij Roos toe. Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Maaike? Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Maar wil Roos de waarheid wel zien…

Dit zijn maar drie boeken, maar ik denk dat je nog wel vaker zo'n artikel voorbij ziet komen. Ik sta met hemelvaart en pinksteren op de camping, en dan lees ik haast alleen maar boeken. Ik heb neem er ook veel mee, dus dat wordt alleen maar lezen ! 

Liefs Lisa


11 opmerkingen:

 1. Ik lees ook de boeken van Wallis de Vries, ik vind waanzin het leukste boek van de serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke boeken! Ik wil The Hunger Games ook nog heel graag een keer lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijken me leuke boeken! Ik ben erg benieuwd naar de boeken van The Hunger Games, de films ken ik wel al.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van vlammen heb ik ook erg genoten tijdens het lezen :) De andere twee boeken klinken ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke lijst. Alleen niet echt boeken die ik zelf zou lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De laatste twee heb ik nog niet gelezen, catching fire wel! Dat is echt mijn favoriete boek uit de trilogie. Ik heb vorige zomervakantie in drie dagen alle drie de boeken uitgelezen. Ondertussen heb ik ze volgens mij al wel 5 keer gelezen. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms smaakt liefde zout lijkt me wel een leuk boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een goede tips!
  Ik was nog op zoek naar een aantal goede boeken ;)


  ~Xx~ Julia
  creativenails4fun

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook een echte boekenwurm. Leuk overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh ik ben dol op de boeken van Wallis de Vries :), leuke boeken!

  BeantwoordenVerwijderen