dinsdag 24 juni 2014

Aanrader: Fashionista magazine


Ik ben al een tijdje abonnee van de Fashionista, het is echt mijn favoriete mode blad ! Het begon allemaal met een blad dat Disney You heette, dat blad stopte net toen ik mijn eerste blad ervan kreeg. Gelukkig mocht ik in plaats van dat blad een ander blad uitzoeken. Ik kreeg een lijstje, en zag daar het magazine Fashionista tussen. Ik weet nog dat ik het een leuke naam vond maar ik had geen flauw idee wat voor magazine dat was. Eventjes googlen en ik wist meteen dat dit blad echt iets voor mij was. Gelukkig maar, want anders had ik dit leuke blad niet ontdekt !
Fashionista is een mode en lifestyle magazine. Elke maand komt Fashionista weer met de leukste items, en originele diy's. Ook komen ze om de zoveel maanden met een speciale uitgave. Laatst kwamen ze met het blogazine, waar nu ook een tweede deel van is uitgebracht. Ongeveer twee jaar geleden kwam er ook een uitgave van Whitney Port, met verhalen hoe ze begon met mode en ook over haar leven als modeontwerpster. Toen wilde ik graag modeontwerpster worden, dus toen ze ook nog eens tips gaf werd ik helemaal blij. Misschien werd ik ook nog wel als zij ! Maar dat heb ik al weer snel uit mijn hoofd gezet. Vooral toen Daniëlle en ik Vanilles hebben opgezet !

De vaste prikken in het magazine:


Als eerste 'Hot now'. Meestal is dit de eerste bladzijde, of een van de eerste bladzijdes. Hier wordt meestal een nieuw jong model of een nieuwe actrice in het zonnetje gezet. Zoals Chloë Moretz met haar 17 jaar en nu al een fantastische actrice. Of deze keer Malaika Firth, een model met een leuke kledingstijl.


Dan 'Designer for less'. Hier zoeken ze budget mode items, die veel lijken op de ontwerpen van beroemde designers. Zoals Versace, Viktor & Rolf, Louis Vuitton en zoals deze keer Spijkers en Spijkers. Altijd leuk om te kijken, wat voor creaties ze deze keer hebben gemaakt en waar je de low budget variant kan vinden.


Een van mijn favoriete rubrieken is 'Fashion Dupe'. Hier vind je een trend die vaak door beroemdheden of bloggers gedragen wordt, en daar dan weer een low budget variant van. I love it ! Zoals deze leuke ronde zonnebrillen, ook komen er vaak leuke kettingen voorbij of een tof t shirt. En dan met een klein prijsje, of je gaat natuurlijk voor the real deal.


Op de voorpagina staat altijd een inspirerende mode vrouw, of de nieuwste actrice. En als je op de voorpagina staat moet er natuurlijk ook een verhaal bij. Daarom vind je altijd een soort interview terug in Fashionista. Echt leuk om te lezen ! Zoals Elle Fanning verteld dat ze ook maar een normaal meisje is die slaapfeestjes geeft en ook natuurlijk ook een celebrity crush. Wat je misschien niet verwacht !


Wie kent haar niet? Nikkie van nikkie tutorials ! Elke maand komt Nikkie weer met de leukste tutorials, die ze foto bij foto uitlegd. Ook elke keer weer met een ander thema, zoals deze keer het wk met de kleurten van de nederlandse vlag. Met koningsdag had ze natuurlijk ook weer een leuke tutorial voor je in petto. Maar het kunnen ook wat makkelijkere tutorials zijn, zoals je lippen intekenen. Maar dan met veel tips. Handig !


Sinds kort zit er elke maand de rubriek 'Who wears it better?'. Twee meiden combineren een bepaald mode item op hun eigen manier. Deze keer was de bloemen kimono aan de beurt. De zusjes jaspers mochten hem deze keer combineren. Ze hebben het op dezelfde manier gecombineerd, maar wel andere kleuren. De ene wat girly met wit en oud roze en de andere wat stoerder met zwart. Ik hou wel van wat stoerder ! Deze twee meiden waren dan toevallig zusjes maar meestal worden er gewoon twee bloggers uitgekozen. Altijd leuk om te zien hoe ze verschillend iets combineren.


Ik zei al dat ze allerlei leuke dingen bedachten. Deze keer hebben ze 'Me and my gay best friend' als creatief artikel. Ze vertellen wat over hun vriendschap en wat ze allemaal mee gemaakt hebben met elkaar. En elke maand is er dan weer een nieuw artikel dat over van alles kan gaan. Ik had namelijk ook niet verwacht dat zo'n artikel er in zou komen. 


Zulke artikels kom je ook vaak tegen. Sieraden of shirts die je bij beroemdheden ziet, maar dan natuurlijk wel low budget. Deze keer waren er het verschillende sieraden en de espadrilles die Beyoncé draagt. Meestal kom je deze wel vaker dan een keer in het magazine voor. Zo kom je wat meer te weten over de nieuwste trends, en kom je te weten wat je favo celebrity draagt.

Ik hou echt van het blad Fashionista ! Zo kom je ook meteen de nieuwste trends te weten. Het is niet alleen een blad vol met mode, maar ook nog van alles over beauty en lifestyle. Meiden, maar het kunnen  natuurlijk ook jongens zijn, die hun verhaal doen. Ik zou zeggen, lees de Fashionista zelf maar eens een keer ! Dan weet je precies waarom ik het zo'n leuk blad vind !

Kennen jullie het blad Fashionista ?

Liefs Lisa


7 opmerkingen:

 1. Het lijkt me wel een leuk blad! Maar toch houd ik het op Elle. Na een tijdje ga ik alle bladen door elkaar slaan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er een leuk blad uit! Ik hou het toch op 'Joepie'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het wel, maar ik lees nooit tijdschriften eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit heeft me inderdaad altijd al een leuk blad geleken, maar ik heb het nog nooit gekocht. Meestal koop ik de cosmogirl, maar ik denk dat fashionista ook wel het proberen waard is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig Truus en Riet Spijker hebben bij mij in de klas gezeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk blad zeg!
  Oehh ik zie ronde zonnebrillen :)

  Xx julia
  ~Creativenails4fun~

  BeantwoordenVerwijderen