zaterdag 14 juni 2014

Waterval vlecht

De visgraatvlecht was nog maar net trendy in Nederland en toen kwam de waterval vlecht al. Een poosje geleden kwam een vriendin op bezoek die ook nog eens kapster is. Ik vroeg haar of ze misschien de waterval vlecht in mijn haar wilde maken om jullie een tutorial te laten zien. Yvonne maakt de mooiste dingen in het haar en natuurlijk is deze waterval vlecht ook weer top gelukt.


Kam je haar goed uit met een grove kam en zorg dat er geen klitten in zitten. Verdeel je haar nu niet met je handen maar met een fijne kam hiervoor is een puntkam het makkelijkst.
Begin met vlechten zoals je dat altijd doet, of zoals in de foto draai je je haar een beetje. Als je linker of rechter haarstreng bijna bij het midden van je hoofd is, ga je over op de Franse vlechttechniek. (Ja die bestaat ook!) Nu moet je goed opletten. Nadat je de eerste slag hebt gehad, start je met de linkse streng een tweede slag. Zodra de linkse streng in het midden is, laat je de rechtse streng hangen. Je pakt nu een nieuw plukje haar ernaast. Dat is je nieuwe rechtse streng. Deze leg je over het midden om daarna de linker ook over het midden te leggen. Herhaal deze vlechttechniek telkens. Je laat steeds de rechtse streng hangen, nadat de linker het midden is geworden. Ga door totdat er geen losse plukjes meer zijn. Als laatste zet je waterval vlecht vast met een klein dun elastiekje. Op het laatst spuit je wat haarlak op de vlecht. Zo blijft de vlecht langer en goed zitten. Als je een dubbele waterval vlecht wilt net zoals op de foto, laat je eerst de onderste plukjes los en begin je nadat je de bovenste plukken hebt gedaan met de onderste plukjes.
In het filmpje wordt wel een andere waterval vlecht gemaakt, er zijn zoveel leuke manieren hoe je een leuke twist kan geven aan een waterval vlecht. En vergeet de snufjes ook niet die je kan gebruiken. Vind je het nog lastig? Een filmpje is altijd handig!
Door: Daniëlle

11 opmerkingen:

 1. Vind het heel mooi maar bij mezelf lukt alleen de vissengraat.Tina van makeupwearables maakt ook supermooie vlechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er zo mooi uit! Ik heb het mezelf nog steeds niet geleerd, dus misschien is dit een goed begin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heel mooi, wat een geluk met zo een vriendin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk ! Kon ik dat ook maar :')
  Xoxo, Je blog is trouwens super leuk! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit vind ik altijd zo mooi staan,ik krijg het helaas bij mezelf écht niet voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hij is mooi maar ik kan het nog steeds niet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige vlecht, hij staat je erg mooi!
  Je moet vaker hair tutorials met ons delen! :)

  ~Xx~ Julia
  Creativenails4fun

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi. Maar wel moeilijk. Wat hebben jullie een super blog. Ik lees het echt elke dag. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi! Dat wil ik wel proberen in mijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen