dinsdag 12 november 2013

Drawing Tutorial Girl 
Ik ben laatst bezig geweest met tekenen en heb een meisje getekend , ik vond hem best wel goed gelukt dus heb ik er ene tutorial van gemaakt . Ik had hem de eerste keer in zwart wit getekend , en nu met kleur . De eerste vond ik het mooist , maar dat is meestal zo ! Ik laat jullie in stappen zien hoe ik het heb gemaakt en wat ik heb gebruikt , veel succes !

 
Dit heb je allemaal nodig : 2 bruin tinten potlood , een zwart potlood , een geel potlood , een huidskleurig potlood , een HB potlood en een gummetje.

    
 
We beginnen met een rondje , als je geen mooie rondjes kan maken kun je ook een passer gebruiken . Maar het hoeft allemaal niet zo netjes want het is een schets .


Dan maak je van het rondje een hoofd , geen rond hoofd want je bekijkt het meisje vanaf de achterkant .
 

Dan het haar . Hier moet je het eigenlijk een beetje zelf doen , je moet kijken wat je mooi vind .
 
Na het haar ben je klaar met schetsen en ga je het inkleuren , wat ik zelf het moeilijkst vind . Schetsen kan ik meestal wel alleen met het inkleuren verpest ik het meestal ..
 

We beginnen met de omlijning van de huid , dit moet met de lichtste bruin van je 2 bruin tinten .
 

Dan met je huidskleurig poltood inkleuren , en wat donkerder bij de omlijning .
 

We gaan verder met het haar , het moeilijkste deel . Hier moet je je eigen draai vinden , wat je mooi vind en of het wel echt lijkt . Dit moet met de lichtste bruin van je 2 bruin tinten .
 

De bloemetjes kun je ondertussen even inkleuren met geel .
 

Daarna pak je de donkerste bruin , waarmee je de lijntjes nog een keer over gaat , zodat je een mooier effect krijgt .
 

De laatste stap : het middelste even een beetje uit gummen en als het moet dan wat bijkleuren . Deze stap kun je ook weg laten , als het haar er al mooi uit ziet .
 

Ik heb hem uitgeknipt , want ik ga hem aan mijn planbord hangen . Je kunt er ook nog andere dingen mee doen , maar dat laat ik aan jezelf over ! Heb je nog vragen of ideeën voor Vanilles ? Zet het dan in de reacties ! Als je hem nagemaakt hebt kun je ook even een foto naar doityourselfxoxo@gmail.com sturen !

Door Lisa2 opmerkingen: