zaterdag 5 juli 2014

Fotografeer tips van Madelon

Als blogger wil je alles er zo goed en spik en span eruit laten zien. Foto's zijn belangrijk. Als vaak de foto al een slechte kwaliteit heeft, krijgt een volger al snel een ander beeld van je blog. Vandaag een paar handige tips die je zo in de pocket hebt!

Madelon is 16 jaar en haar passie is fotograferen. In haar vrije tijd is ze veel bezig met foto's maken en daarom is fotograferen een grote hobby. Ze zou er heel graag haar beroep van willen maken. Doordat Madelon veel ervaring heeft en haar stage heeft gevolgd bij een echte fotografe, weet ze goed hoe je een mooie foto kan maken. Hier zijn de tips voor de perfecte foto van Madelon!


Tip 1: Zorg ervoor dat de achtergrond van de foto die je wilt maken niet te druk is. Hoe rustiger de achtergrond is, hoe fijner het is om naar een foto te kijken. Als de achtergrond te druk is, maak het dan iets waziger door goed op het onderwerp scherp te stellen of door een bewerkingsprogramma te gebruiken en daardoor het onderwerp echt goed zichtbaar te maken.
Tip 2: Let goed op de belichting als je foto's maakt. Maak het niet te flets of te donker. Je kan de kleuren in de belichting altijd bewerken maar als je met de goede belichting de foto maakt, kan dit mooiere resultaten opleveren.
Tip 3: Probeer zo goed mogelijk op de kleurverdeling te letten. In sommige foto's is het leuk om een detail van een bepaalde kleur te zien. Maar maak de verdeling niet te extreem.


Tip 4: Als je een foto maakt van de natuur moet je er goed opletten dat de horizon er wel recht op staat. Zo krijg je een rechte, nette verdeling.
                                          Waar let jij altijd op als je een foto maakt?Door: Daniëlle

14 opmerkingen:

 1. Wat een fijn artikel! Leuk dat we tips krijgen van een echte fotograven, ik vind het ook belangrijk om mooie foto's te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Ik licht de foto's altijd nog even op in Photoshop, zeker op grijzige dagen erg handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Mijn grootste vijand is licht, dat moet ik bijna altijd nog wel even aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne tips. Zal er zeker op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele handige tips! Deze neem ik zeker mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Wat een leuk artikel ook! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dit was net het artikel dat ik nodig had!

  x julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijne tips, ik ga er aan proberen te denken...thanx

  BeantwoordenVerwijderen