maandag 17 november 2014

Bakken met Eva #Battle



Herfst is een super knus seizoen! Als het schemerig is branden de kaarsjes en ruik je verschillende herfstgeuren door elkaar, maar ook is herfst een seizoen met lekker eten. Eva (van Infinity) en wij houden in dit artikel een herfstgerechten battle. Wij zijn erg nieuwsgierig wie van ons de battle zou kunnen winnen. Wordt het team Vanilles of team Infinity?

In deze battle hebben wij (team Vanilles) ervoor gekozen om eens lekker aan het bakken te gaan. We hebben gekozen voor een lekkere, pure malteser taart. Het is een taart in laagjes met chocolade mousse en wat niet mag ontbreken uiteraard de malteser!

(Met deze hoeveelheden krijg je een hele lekkere grote taart!)
Wat heb je nodig?

- 240 gram bloem
- 8 eieren
- 240 gram suiker
- 2,5 eetlepel cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeders
- 500 gram stevige chocolademousse (zelf maken is het lekkerst!)
- 350 gram Maltesers (2 zakken)
- boter voor invetten

Vet je bakblik eerst met boter in, strooi hier dan een klein beetje bloem op. Doe dan de eieren in een beslagkom.Voeg dan steeds een klein beetje suiker toe aan het mengsel, mix dit ongeveer 10 minuten heel goed door. Dan mogen de bloem, bakpoeder en de cacaopoeder zevend toegevoegd worden. Schep dan luchtig met een lepel de ingrediënten door elkaar. Als alles luchtig is, mag het beslag in een springvorm. Zet de springvorm nu in de oven voor een kwartier op 180 graden, de laatste 35 minuten moet de oven op 165 graden worden gezet. (Houd de vorm met het beslag even goed in de gaten en kijk wat het beste is met jouw oven.) Laat de taart nu even goed afkoelen en verdeel de taart in drie gelijke stukken. Strijk op de bodem een laagje chocolademousse. Leg dan het middenstuk van de taart op de bodem en bestrijk ook dit deel met de mousse. Dan mag de bovenkant op het middenstuk van de taart, bestrijk ook de bovenkant met chocolademousse. Als alle delen weer op elkaar zitten, bestrijk je de hele taart met chocolade mousse. Bestrooi dan de taart met maltesers, and done. Eetsmakelijk!

Eva:

In de herfstvakantie kreeg ik van Daniëlle en Lisa (Vanilles) een mailtje met de vraag of we samen eens een artikel zouden schrijven. Voor samenwerkingen sta ik altijd open! Na een tijdje heen en weer mailen kozen we ervoor om een herfstgerecht te maken. Ik zag het direct helemaal zitten! Want wie houd er nu niet van een lekker gerecht? We besloten om er een kleine challenge van te maken. Ik ben nu al stiekem benieuwd wie er zal winnen!


Ingrediënten lijst:
- 220 gram boter
- 220 gram suiker
- 330 gram bloem
 - 1 pakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels bastaard suiker  
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram braambessen


Verwarm je oven alvast voor op 175 graden. Als eerste maak je het mengsel. Je begint met de boter, eieren en de suiker te mengen. Als alles goed gemengd is, voeg je er de bloem een beetje per beetje bij. Voeg daarna de bakpoeder en de vanillepoeder toe. Was je fruit. Leg ongeveer 100 gram fruit opzij voor de topping die je straks gaat maken als het beslag in de oven zit. Neem nu de bakvorm. Vul ongeveer 1/3 met beslag. Leg er dan enkele stukjes fruit op. Tenslotte giet je de rest van je beslag normaal ook ongeveer 1/3 er bovenop. En nu, hup voor een uurtje de oven in. Nu alles de oven in is kan je beginnen aan de topping. Neem de stukjes fruit die je aan de kant hebt gehouden. Verwarm en plet ze in een pannetje. Voeg de bastardsuiker en het citroensap er aan toe. Alles goed mengen en even laten afkoelen. Als de cake goed gebakken is, haal je hem uit de oven en giet je er wat topping over. Eventueel kan je er nog stukjes fruit boven opleggen.



                                                       Wie wint volgens jou deze battle? 


15 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal zo lekker uit , hoe moet iemand hier ooit uit gaan kiezen ? :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er echt allemaal super lekker uit! Ik kan niet kiezen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik krijg nu wel heel erg honger in lekkere dingen, het ziet er heerlijk uit!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh my, wat ziet dat er allemaal lekker uit <3 Ik kan niet kiezen hoor, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is onmogelijk om te kiezen tussen die heerlijke dingen...smikkeldesmikkel jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er zo heerlijk uit! Krijg er meteen trek van. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, dat ziet er allemaal YUMMIE uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet dat er allemaal lekker uit!

    Xo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er allebei heel erg lekker uit, ik heb zelf ooit een malteser cake gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar de chcoladetaart jammie, jammie! Ik hou niet zo van fruit. Xx Marjolein. Trouwens ik vind de battle wel te gek!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oooh heerlijk! Ziet er allebei zó lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat van jullie ziet er heerlijk uit! Ik was eerst van plan om iets gelijkaardig te maken. Dit ga ik in de kertsvakantie zeker eens uitproberen! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het zit er allemaal super lekker uit, maar omdat ik wat moet uitkijken met vettige dingen (voor mijn huid) kies ik toch voor die van Eva! het recept is wel erg origineel! :D

    BeantwoordenVerwijderen